Testimonials

Heart Hug TTouch voor J.

In de voorjaarsvakantie mocht ik 5 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar ontvangen voor een TTouch workshop. Deze kinderen leven met elkaar in hetzelfde gezinshuis omdat zij – om diverse redenen – niet bij hun biologische ouders kunnen wonen. K. verwelkomde deze kinderen in haar huis en biedt ze een veilig thuis.… Lees meer “Heart Hug TTouch voor J.”

Berner Sennen MOOS kan weer ontspannen op de werkvloer.

“Met het opruimen van mijn bureau kwam ik toevallig jouw visitekaartje weer tegen. Je hebt op 6 januari onze MOOS, Berner Sennen hond, behandeld op de boerderij van GGNet. Al die tijd hebben we verzuimd jou mede te delen hoe het daarna met MOOS ging; bij deze alsnog een kort verslag: Hij was vrij angstig… Lees meer “Berner Sennen MOOS kan weer ontspannen op de werkvloer.”

Moos kan weer ontspannen op de werkvloer.

Rust in huis dankzij TTouch bandages.

“Ik heb 2 niet gecastreerde volwassen Australian sheperds. De oudste (8 jaar) is een zeer stabiele reu die een confrontatie eerder uit de weg zal gaan dan het opzoeken en prima weet hoe hij een toch ontstaand conflict kan oplossen zonder dat het echt mis gaat. De jongste (5 jaar) heeft in zijn leven helaas… Lees meer “Rust in huis dankzij TTouch bandages.”

Kitten versus Duitse doggen – 3 dagen later is het verschil al waanzinnig.

“Na lang wikken en wegen toch uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten zo’n klein bolletje wol (= kitten) in huis te nemen. Wel heel spannend met ook 2 Duitse doggen (mevr. Janssen & Caatje) in huis, maar aangezien het karakter van de dog heel lief is (en soms wat onbenullig), denk ik dat het moet… Lees meer “Kitten versus Duitse doggen – 3 dagen later is het verschil al waanzinnig.”

Kitten Bumper versus Duitse doggen.

Dankbaar dat je het ons genuanceerd hebt geleerd.

“Voorjaar 2011 Twee jaar hiervoor was onze trouwe Kretenzer vriendin na 16 jaar overleden, onze Jack Russel was 13 en onze Franse Beauceron/Labrador tussen de 10 en de 15. We zochten een verjonging van het team. Dat kan op veel manieren en wij probeerden het dit keer via dierenasiels. Veel sites regelmatig bestudeerd en een… Lees meer “Dankbaar dat je het ons genuanceerd hebt geleerd.”

Er ontbrak iets essentieels bij Willy, en dat was normaal contact.

Hulp voor kat Suma ivm angst bij dierenarts en pension.

“Ik ben bij GoedBeterBeest terecht gekomen omdat we onze 3-jarige binnenkat Suma wilden helpen. Ze was de laatste keer bij de dierenarts zo angstig dat ze in een soort vechtmodus kwam, spontaan moest poepen, ging krijsen etc. Naast dit dierenartsbezoek zat ik ook in over een komend pensionbezoek. Ze was 1x eerder naar een pension… Lees meer “Hulp voor kat Suma ivm angst bij dierenarts en pension.”

Hulp voor kat Suma ivm angst bij dierenarts en pension.

Het effect van het eerste consult en de TTouches was enorm.

“Onze lieve knuffelige vlinderhond pup veranderde bij bezoek/mensen aan het hek/dieren op tv in een keffend monster en was niet te stoppen. Ook het kammen en aanrakingen op zijn kopje vond hij moeilijk. Zijn kopje had een gespannen blik. Na allerlei methoden en adviezen te hebben uitgeprobeerd kwamen we bij Ingrid terecht. Ingrid nam veel… Lees meer “Het effect van het eerste consult en de TTouches was enorm.”

Het effect van het eerste consult en de TTouches was enorm.

Paard Galaxy heeft weer vertrouwen en is meer geaard.

Meestal werk ik met honden, maar af en toe krijg ik ook het verzoek of ik met een ander dier kan helpen. Van Nicolle kreeg ik het volgende bericht: “Mijn paard Galaxy is een gevoelig, introvert dier. Heel betrouwbaar en op het oog een vrolijk en knuffelig dier. Maar ze verwerkt spanning van binnen en… Lees meer “Paard Galaxy heeft weer vertrouwen en is meer geaard.”

Yara heeft door TTouch en de bandage minder last van vuurwerkangst.

“Met een hond die toch wel erg last heeft van vuurwerkangst ben ik op zoek gegaan naar handvatten om haar in deze voor haar vervelende tijd goed te kunnen steunen. Via Facebook kwam ik terecht bij GoedBeterBeest en dus bij Ingrid. Ik heb met haar twee individuele sessies gehad en wat is dat prettig verlopen.… Lees meer “Yara heeft door TTouch en de bandage minder last van vuurwerkangst.”

Minder last van vuurwerkangst door TTouch en bandage.

Hyperactieve Bobbie kan nu ook ontspannen.

“Bobbie is een enthousiaste leergierige terriër! Hij heeft een jaar in asiel de Kuipershoek gewoond en ik heb hem in augustus 2011 geadopteerd. Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, ben ik heel blij met de informatie en tips van Ingrid hoe ik zelf met Bobbie om kan gaan, zodat zijn enthousiasme meer… Lees meer “Hyperactieve Bobbie kan nu ook ontspannen.”

Hyperactieve Bobbie kan nu ook ontspannen.

Resultaat: een minder zorgelijk dier en minder stramme heupen.

“We hebben Rex uit het asiel gehaald als een gestresste kruising herder. Lief voor ons en voor onze kinderen, maar kan niet omgaan met andere hondjes. Het was maar even toen we hem loslieten lopen voordat hij een andere hond naar de keel vloog en zelfs met een snuitje om lukte het hem nog prima… Lees meer “Resultaat: een minder zorgelijk dier en minder stramme heupen.”

Ongeruste Rex viel uit naar andere honden.

TTouch workshop voor katten zeer inspirerend en goed georganiseerd.

“In maart organiseerde Aby2000 (Abessijnen en Somali’s rasvereniging) een workshop TTouch voor katten. De dag werd gegeven door Ingrid Mus-Huijsman van GoedBeterBeest en vond plaats in het asiel in Klarenbeek. Het was een zeer inspirerende en goed georganiseerde dag! We startten de dag met een stukje theorie over TTouch. TTouch is een zachte aanraking, waarbij… Lees meer “TTouch workshop voor katten zeer inspirerend en goed georganiseerd.”

Lotte samen met de katten.

Door de rustige en respectvolle TTouch benadering heeft Sky zijn rust gevonden.

“19 juni 2010 hebben wij ons hondje Sky uit het asiel De Kuipershoek mogen halen: een vondeling Shih Tzu en het was voor ons drieën liefde op het eerste gezicht! Nadeel was, dat ook de mensen van het asiel niets van zijn verleden wisten: hij maakte een vrolijke en vriendelijke indruk en kon goed mee… Lees meer “Door de rustige en respectvolle TTouch benadering heeft Sky zijn rust gevonden.”

Door de rustige en respectvolle TTouch benadering heeft Sky zijn rust gevonden.

Opvoedkundig advies voor de jonge Sint Bernard Loebas.

“Als onze Sint Bernard pup Loebas kon praten, wist ik wel wat hij zou zeggen: “fijn die TTouches door Ingrid van GoedBeterBeest!”. En niet alleen Loebas was tevreden, maar de rest van de familie ook. Wat willen wij van Loebas: Een vrolijke erfhond, die goed luistert/gehoorzaamt, een allemans vriend, maar ook waakzaam. Wij wonen buitenaf… Lees meer “Opvoedkundig advies voor de jonge Sint Bernard Loebas.”

Opvoedkundig advies voor Sint Bernard pup Loebas.

Explosieve Mike bleek na TTouch ook te houden zonder halti.

“Op een vrijdagavond kwam ik Ingrid toevallig tegen bij een dierenwinkel in Beekbergen. We raakten in gesprek over mijn Mechelse herder en waarom ik een halti gebruikte tijdens het uitlaten. Mike was in huis erg lief, maar bij het uitlaten had hij gedragsproblemen. Het grootste probleem was dat hij uitviel naar andere honden. Mike is… Lees meer “Explosieve Mike bleek na TTouch ook te houden zonder halti.”

Explosieve Mike bleek ook te houden zonder halti.

Dochter: het leukste is dat ik nu hondentaal spreek.

“September vorig jaar hebben mijn dochter van 7 en ik samen met onze 1,5 jaar oude labrador Famke de Kids workshop TTouch en Hersenwerk gevolgd. De aanleiding was eigenlijk dat mijn dochter regelmatig riep “maar ik wil ook een keer met de hond trainen” en “de hond is toch niet alleen van jou?”. Daarnaast vond… Lees meer “Dochter: het leukste is dat ik nu hondentaal spreek.”

KIDS workshop TTouch & Hersenwerk op 25-09-2016 bij GoedBeterBeest

Ook konijnen hebben recht op een happy leven.

“Jumper was altijd een keurige heer die altijd op de bak zijn plasje deed. Nadat ik vorig jaar een Franse hangoor aan de konijnenfamilie toevoegde, had hij toch wat problemen gekregen met zijn netheid. Ondanks dat het heel goed gaat met de 3 konijnen onderling, leek het erop of hij in zijn gedrag wat veranderd… Lees meer “Ook konijnen hebben recht op een happy leven.”

Onzindelijk konijn Jumper heeft ook recht op een happy leven.

Mijn lichaam ontspande en de energie ging weer stromen.

“Na een flinke blessure aan mijn arm doordat mijn elleboog uit de kom was gegaan, volgde een dik half jaar van ziekenhuis, fysiotherapie en revalidatie. Alles om de elleboog weer te kunnen strekken. Helaas kijkt de westerse medische wereld alleen naar de elleboog en niet naar hoe het met Marvin gaat. Zelf was ik er… Lees meer “Mijn lichaam ontspande en de energie ging weer stromen.”

Angstige Lotje door TTouch niet meer in paniek in de trimsalon.

“Ik ben zo blij dat je me geholpen hebt met Lotje, het is dankzij TTouch een heel leuk hondje geworden! Ze kan zonder narcose worden getrimd, speelt een aantal keren in de week met andere honden in het bos en durft ook al bij vreemde mensen in de buurt te komen. Als ze iemand vaker… Lees meer “Angstige Lotje door TTouch niet meer in paniek in de trimsalon.”

Angstige Lotje door TTouch niet meer in paniek in de trimsalon.

Inmiddels komt Maybe vragen om de Zebra TTouch.

“Maybe is een Mudi teefje van 6,5 jaar oud die 5 jaar geleden bij mij is komen wonen. Zij is in Budapest aangereden en gevonden door een Nederlandse man die daar woont. Zij is getraumatiseerd door onbekende oorzaak en deels ook bekend. De afgelopen jaren heb ik met haar gewerkt aan ontspanning en het verlagen… Lees meer “Inmiddels komt Maybe vragen om de Zebra TTouch.”

De kids workshop was superleuk en leerzaam, echt een aanrader.

“Mijn zoon en ik hebben samen met onze toller Belle meegedaan met de workshop TTouch en hersenwerk voor kinderen bij GoedBeterBeest. Hij vond het superleuk en leerzaam omdat hij Belle beter heeft leren begrijpen en hij geleerd heeft hoe hij  haar kan helpen met TTouch en bandages. We zetten het thuis nog geregeld in en… Lees meer “De kids workshop was superleuk en leerzaam, echt een aanrader.”

KIDS workshop TTouch & Hersenwerk

Niet eerder zo enthousiast over cursus als nu.

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het fijne en super interessante weekend. Ik ben nog niet eerder zo enthousiast geweest na een cursus voor de honden als nu. Ik vond het echt super dat het een goede belastbaarheid was voor onze honden. Ze waren wel moe, maar lang niet total loss, zoals vaak bij andere… Lees meer “Niet eerder zo enthousiast over cursus als nu.”

Boven verwachting, zo snel zoveel verandering voor Noorse boskat Luce!

“Op 4 juni jl. naar de TTouch workshop voor katten geweest, met name voor een van onze Noorse Boskat katers die zijn focus compleet op mij richtte maar verder op momenten angstig kon zijn. Maak kennis met Luce: angstig voor harde geluiden, voor vreemde mensen die zomaar binnen kwamen, autorijden en zodra ik het tasje… Lees meer “Boven verwachting, zo snel zoveel verandering voor Noorse boskat Luce!”

TTouch voor Noorse boskat Luce

Na TTouch workshop goede resultaten NK behendigheid.

“Hoi Ingrid, ik wilde nog even melden dat ik zaterdagavond het TTouch thuis nog bij Jigsaw heb toegepast. Ik heb zijn achterpoten geTToucht (hij liet het thuis heel makkelijk toe) en of het nou daaraan ligt of niet, hij heeft tijdens het NK Behendigheid keurig zijn achterpoten gestrekt bij de sprongen ipv ze onder zijn… Lees meer “Na TTouch workshop goede resultaten NK behendigheid.”

Na TTouch workshop goede resultaten NK behendigheid.

TTouch en Bachbloesems helpen agressieve en onzindelijke Mimi.

“Hoi allemaal… Ik ben Mimi, ben 4,5 jaar oud en heb al voor mijn eerste jaar een heel leven achter de rug. Ik ben een katje dat gevonden is in een kartonnen dichtgeplakte doos (3 weken oud) met mijn broertje. Na mijn gastgezin mocht ik mee met mijn vrouwtje. Zij is mijn alles! Ze is… Lees meer “TTouch en Bachbloesems helpen agressieve en onzindelijke Mimi.”

TTouch en Bachbloesems voor agressieve en onzindelijke kat.

TTouch ondersteuning voor X ivm chronische lichamelijke klachten.

“Hoi allemaal… Willen jullie gedrag veranderen? Willen jullie een chronisch lichamelijk probleem aanpakken? En je komt er niet helemaal uit met je eigen dierenarts? En weet je het gewoon even niet verder? In mijn geval ging het niet om gedrag… maar om chronische lichamelijke problematiek. Ga dan naar Ingrid en vraag haar om raad, ze vertelt je open… Lees meer “TTouch ondersteuning voor X ivm chronische lichamelijke klachten.”

Ollie vindt de TTouches heerlijk.

“Het gaat uitstekend met Ollie. Hij kwam bij jou onder behandeling toen hij 4,5 maand was, wij waren toen een beetje radeloos omdat we het niet meer wisten. Waar ik stond of zat, hij kwam aangestormd en beet me waar hij maar kon en hij was een beetje ontspoord. Alles hebben we geprobeerd: afleiden, niet… Lees meer “Ollie vindt de TTouches heerlijk.”

Ollie vindt de TTouches heerlijk.