Het effect van het eerste consult en de TTouches was enorm.

“Onze lieve knuffelige vlinderhond pup veranderde bij bezoek/mensen aan het hek/dieren op tv in een keffend monster en was niet te stoppen. Ook het kammen en aanrakingen op zijn kopje vond hij moeilijk. Zijn kopje had een gespannen blik. Na allerlei methoden en adviezen te hebben uitgeprobeerd kwamen we bij Ingrid terecht.

Ingrid nam veel tijd voor Pastis zodat hij kon wennen en zij gaf ons een scala aan handreikingen (die simpel uit te voeren waren) om de spanning te verminderen. Het effect van het eerste consult en de TTouches was enorm. Geen gespannen blik meer, rent naar me toe als ik de borstel pak, hij is nieuwsgierig geworden naar andere mensen en honden, keft minder langs het hek, kijkt meer naar ons voor aanwijzingen.

Ook het grondwerk levert een mooie interactie op. Je merkt dat hij trots op zichzelf is dat hij zo braaf is. Als de impulsen te groot of te veel zijn keft hij nog behoorlijk maar we krijgen nu wel eerder contact met hem en kunnen hem geruststellen. We hopen dat we dit nog kunnen verbeteren met TTouch en het grondwerk.

We zijn Ingrid heel dankbaar voor al haar adviezen.”

Hans & Marjolein Nijhuis en Pastis