TTouch lichaamswerk


TTouch® is een zachte, kwaliteitsvolle aanrakingstechniek, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones.

De TTouches zijn circulaire, strijkende en heffende bewegingen die stimulerend, ontspannend, genezingsbevorderend, kalmerend, normaliserend en bewustmakend werken. De TTouches worden met een heel lichte druk uitgevoerd en werken via de zenuwcellen in de huid direct in op het zenuwstelsel. Zelfs als je niet veel van anatomie weet, kun je deze techniek toch succesvol toepassen.

Lichaamswerk bestaat ook uit het maken van, voor het dier ongewone bewegingen van de ledematen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het cirkelen met de poten, manipulatie van de staarthouding en TTouch oorwerk. Door deze bewegingen langzaam, pijnvrij en niet bedreigend uit te voeren, wordt je huisdier zich bewust van de mogelijkheden van zijn lichaam. Een verandering van het lichaam resulteert in een verandering van de geest. Het loslaten van fysieke spanning leidt tot het wegvloeien van mentale spanning.

Het TTouch lichaamswerk wordt ingezet om lichamelijke spanningen te verminderen, blokkades op te heffen, het zelfhelende vermogen van het lichaam te ondersteunen, pijn te verlichten en dragen bij aan een groter zelfbewustzijn en een beter concentratie- en leervermogen van jouw huisdier.

TTouch is een andere vorm van communicatie met je dier.

TTouch, the touch that teaches.

Voorbeelden van TTouches zijn onder meer de Clouded Leopard TTouch, de Raccoon TTouch, de Abalone TTouch en de Llama TTouch.

TTouch grondwerk
TTouch uitrusting