Dochter: het leukste is dat ik nu hondentaal spreek.

Famke bij de KIDS workshop TTouch & Hersenwerk op 25-09-2016

“September vorig jaar hebben mijn dochter van 7 en ik samen met onze 1,5 jaar oude labrador Famke de Kids workshop TTouch en Hersenwerk gevolgd. De aanleiding was eigenlijk dat mijn dochter regelmatig riep “maar ik wil ook een keer met de hond trainen” en “de hond is toch niet alleen van jou?”. Daarnaast vond ik het als ouder af en toe best lastig het samengaan van hond en kind goed te begeleiden op een manier dat ze zich beide happy voelen.

In de workshop staan de kinderen en de hond centraal. De kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken en krijgen duidelijke uitleg over hondentaal. Ze worden aangezet om goed te observeren, na te denken en in hun eigen woorden op te schrijven wat ze zien bij de hond. De kinderen leren van Jelien verschillende hersenwerkjes met de hond te doen en van Ingrid hoe TTouches uit te voeren. Als ouder ben je begeleider van dit proces.

Naast het enorme plezier tijdens de workshop heeft het mijn dochter bewuster gemaakt hoe om te gaan met Famke. Dat ze samen kunnen spelen door middel van hersenwerkjes en dat ze het knuffelen kan vervangen door TTouches. Zo hebben ze samen plezier. Toen ik haar van de week vertelde dat ik dit stukje ging schrijven en haar vroeg wat ik erin moest zetten zei ze meteen “het leukste is dat ik nu hondentaal spreek”.

Absolute aanrader dus!”

Famke