Niet eerder zo enthousiast over cursus als nu.

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het fijne en super interessante weekend. Ik ben nog niet eerder zo enthousiast geweest na een cursus voor de honden als nu.

Ik vond het echt super dat het een goede belastbaarheid was voor onze honden. Ze waren wel moe, maar lang niet total loss, zoals vaak bij andere dingen, zelfs voor Pilaf was het goed te doen. Ik vond het ook heel fijn dat het niet uitmaakte welke hond ik bij me had voor de opbouw van het programma.

Na het lezen van het boekje had ik heel erg het idee, het moet zo en niet anders, maar jullie gaven aan dat er veel meer speling in zit. Onder andere dat maakt het zo laagdrempelig en daardoor voor ons met een werkend bestaan en 3 honden makkelijk in te bouwen. Ook het gevoel dat ik heb gekregen dat alles mag en niets moet helpt daarbij. In het verleden met beetje vergelijkbare oefeningen enz. werd snel aangegeven dat je het elke dag moet doen of zoveel keer per week en dat is in mijn agenda niet haalbaar, maar op deze manier heb ik nog geen dag hoeven overslaan, want het kan tijdens de wandeling.

Ik had ook in het boekje gelezen over het grondwerk, maar kon me daar niet echt een voorstelling bij maken en daar werd gebruik gemaakt van een halti. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat jullie dat niet hebben gedaan en dat het misschien wel helemaal niet meer zo wordt gedaan. Daarbij hebben jullie mij zeer positief verrast met het grondwerk. Ik weet nog lang niet op welke manieren het allemaal ingezet kan worden, maar het feit dat er geen dwang is, maar keus vind ik zo fijn, voor mij als mens, maar ook voor de honden zelf met hun rugzakjes.”

Lisette en Evy & Pilaf