Inmiddels komt Maybe vragen om de Zebra TTouch.

“Maybe is een Mudi teefje van 6,5 jaar oud die 5 jaar geleden bij mij is komen wonen. Zij is in Budapest aangereden en gevonden door een Nederlandse man die daar woont. Zij is getraumatiseerd door onbekende oorzaak en deels ook bekend.

De afgelopen jaren heb ik met haar gewerkt aan ontspanning en het verlagen van haar stressniveau. BAT cursus, homeopathie, osteopathie. Alle stukjes zorgden voor een redelijke basis. Dit najaar is ze echter zeer geschrokken door vuurwerk. Het stressniveau was meteen weer enorm hoog, het emmertje zit met de minste spanning al weer vol.

Op 14 december zijn we bij Ingrid van GoedBeterBeest geweest. We zijn gestart met bandages, heel rustig en heel kort. Daarna verschillende aanrakingstechnieken. Ook daar moesten we behoedzaam en kort te werk gaan.

Het is nu 29 december. In de 2 weken heb ik elke dag de verschillende aanrakingen toegepast en ongeveer 5x de bandage (half). Inmiddels komt Maybe vragen om de “Zebra” als er mensen door de straat lopen. Bij vuurwerk komt ze naast me liggen voor de Llama of Noahs March en de Lying Leopard. Het lukt zeker niet altijd om haar meteen te laten ontspannen maar na 2 of 3 sessies van ongeveer 5 à 6 TTouches wel.

De bandage doen we alleen om als zij het wil. Dat betekent dat als ik hem pak en zij wegloopt ik niet verder ga. De foto is van vandaag, ze heeft de bandage 30 minuten om gehad en dit is de ontspanning die ze laat zien.

Het is voor mij als baas erg fijn dat ik haar zo zie ontspannen en vooral ook dat ik haar actief kan helpen.”

Mascha van den Dikkenberg en Maybe