Explosieve Mike bleek na TTouch ook te houden zonder halti.

“Op een vrijdagavond kwam ik Ingrid toevallig tegen bij een dierenwinkel in Beekbergen. We raakten in gesprek over mijn Mechelse herder en waarom ik een halti gebruikte tijdens het uitlaten.
Mike was in huis erg lief, maar bij het uitlaten had hij gedragsproblemen. Het grootste probleem was dat hij uitviel naar andere honden. Mike is groot en explosief en zelf ben ik niet heel groot, dus ik moest regelmatig alle zeilen bijzetten om hem vast te houden en te blijven staan. Hoewel hij mij nooit wat heeft aangedaan en ik niet bang voor hem was, werd ik wel onzeker en raakte het vertrouwen kwijt als we andere honden tegenkwamen.

Zonder halti durfde ik eigenlijk de straat niet meer op omdat ik het gevoel had dat ik hem dan niet kon houden. Na verschillende pogingen om aan dit probleem te werken, ontmoette ik Ingrid. Al pratende over TTouch hebben we een afspraak gemaakt.

Ingrid heeft me veel geleerd en laten ervaren om op een andere manier met Mike om te gaan. Het oefenen met een labyrint heeft mij hierbij geholpen, maar ook tijdens het uitlaten heeft ze tips gegeven om spanning af te bouwen. Van Ingrid heb ik geleerd Mike met meer zelfvertrouwen uit te laten (zonder halti!) en heb ik praktische tips gekregen over wat ik kon doen als ik tijdens het uitlaten plotseling een andere hond in het vizier kreeg.

Ook heb ik een betere band met mijn hond opgebouwd, heb beter geleerd te kijken en luisteren naar de signalen die hij gaf. Bijzonder was het om te zien hoe de TTouch, op het eerste oog een kleine handeling, een grote reactie teweeg bracht bij Mike. Wat ik ook als zeer positief heb ervaren was dat je niet elke dag moet trainen en dat het ook oké is als het een dag wat minder goed (lijkt) te gaan. Hierdoor is de druk niet zo hoog en in mijn ervaring het plezier groter. Al met al ben ik blij dat ik Ingrid tegen ben gekomen en van haar heb mogen leren! Bedankt voor je hulp en medeleven!”

Esther van Oorspronk en Mike