Opvoedkundig advies voor de jonge Sint Bernard Loebas.

“Als onze Sint Bernard pup Loebas kon praten, wist ik wel wat hij zou zeggen: “fijn die TTouches door Ingrid van GoedBeterBeest!”. En niet alleen Loebas was tevreden, maar de rest van de familie ook.

Wat willen wij van Loebas:
Een vrolijke erfhond, die goed luistert/gehoorzaamt, een allemans vriend, maar ook waakzaam. Wij wonen buitenaf en Loebas woont gewoon in huis en mag als hij dat wil naar buiten. Hij is nu 5 maanden en weegt 45 kg. Uiteindelijk zal hij als hij volwassen is circa 85 kg wegen.

Een puppycursus was eigenlijk niet wat we zochten, omdat we specifieke vragen hadden en op zoek waren naar tips en adviezen. Het was erg fijn dat Ingrid naar ons toekwam, om de situatie te bekijken.
We hadden een aantal vragen opgeschreven die voor ons belangrijk waren. O.a. hoe moet je reageren als je merkt dat andere mensen bang zijn voor de hond? Hoe leren we Loebas dat hij het erf niet afgaat, zonder gebruik te maken van hulpmiddelen? Waarom pakt hij soms een schoen of bijt hij (zachtjes) aan je trui?

Overal kregen we antwoorden op en Ingrid liet ons zien en ervaren en gaf tips en adviezen. Door te vertellen hoe een hond het beleeft, hoe hij (instinctmatig) reageert en wanneer je moet belonen.

Werkelijk op een schaal van 1 tot 10, krijgt ze zeker een 10. (Loebas trouwens ook hoor). Als we de lezers van deze site een tip mogen geven: Laat Ingrid alsjeblieft langskomen, in 1 woord GEWELDIG!”

familie B. uit Vorden en Loebas