Resultaat: een minder zorgelijk dier en minder stramme heupen.

“We hebben Rex uit het asiel gehaald als een gestresste kruising herder. Lief voor ons en voor onze kinderen, maar kan niet omgaan met andere hondjes. Het was maar even toen we hem loslieten lopen voordat hij een andere hond naar de keel vloog en zelfs met een snuitje om lukte het hem nog prima om te vechten en te winnen.

Van Ingrid hebben we geleerd beter naar Rex zijn signalen te kijken en zijn omgeving veilig te houden en hem zo meer vertrouwen te geven in zijn baas en eigen kunnen.

Ondertussen hebben we met de TTouch methode heel wat fronsjes weggemasseerd en ook op de heupen vroeg Rex regelmatig om aandacht en ook daar gebruikte we TTouch. Met als resultaat een minder zorgelijk dier en minder stramme heupen.

Al met al zien we een meer ontspannen hondje dat nu zonder aarzelen, maar alert het honden-uitlaat-veldje betreedt. En laatst waren we daar met wel 5 andere honden zonder dat Rex het nodig vond om uit te vallen. Rex had hiervoor wel ondersteuning nodig van zijn baasje en dat kreeg hij nu ook.

Verder is het zo dat we hem al 2x aan de lijn hebben kunnen stoppen in het uitvallen naar andere honden en werken we eraan hem te corrigeren voordat hij uitvalt. Rex vindt het heerlijk om kort aan de lijn te lopen en zo hebben wij beter controle over hem.

Rex is een hond, lief voor ons, maar naar andere honden met een gebruiksaanwijzing. Nu we deze dankzij Ingrid beter begrijpen kunnen we die accepteren. Binnenkort start de basiscursus gehoorzaamheid. We zijn benieuwd wat het ons gaat brengen. Rex is een intelligente hond en er is voor hem vast nog het e.e.a. te leren.”

Gerrit, Marja, Femke, Bram en Rex