Hulp voor kat Suma ivm angst bij dierenarts en pension.

“Ik ben bij GoedBeterBeest terecht gekomen omdat we onze 3-jarige binnenkat Suma wilden helpen. Ze was de laatste keer bij de dierenarts zo angstig dat ze in een soort vechtmodus kwam, spontaan moest poepen, ging krijsen etc.

Naast dit dierenartsbezoek zat ik ook in over een komend pensionbezoek. Ze was 1x eerder naar een pension geweest en toen we haar brachten was ze direct bozig en angstig, ook naar ons. Graag zouden wij iets kunnen doen om een dierenarts- of pensionbezoek voor Suma minder eng te maken.

Ingrid is 1 middag bij ons geweest om samen met ons met Suma te werken. Nadat ze weg was, was Suma heel erg knuffelig, ik heb toen ook nog een aantal TTouches kunnen doen en dat vond ze fantastisch. Daarna heeft ze de rest van de avond in de stoel geslapen, we konden haar daar allemaal heel goed aaien, ze vond het allemaal prima. Meestal denkt ze na een tijdje ‘nu is het genoeg’ of ‘ik wil spelen’ en dan gaat ze uithalen. Nu niet. Daarna kon ik haar ook zo in de tas tillen, de rit naar huis heb ik haar niet gehoord (meestal wordt ze na 40 minuten onrustig).

De geleerde TTouches heb ik daarna dagelijks bij Suma gedaan als voorbereiding op het pensionbezoek. Het was heel leuk om haar uiteindelijk weer op te halen uit het pension, ze herkende me en kwam naar me toe gerend. Ze wilde geknuffeld worden en ging prima haar tas in. In de tas was ze een beetje boos maar dat verdween toen we het pand uitgingen. Bij het pension vertelden ze dat ze de eerste 3 dagen erg boos was geweest (ze was ook heeeel boos toen we haar wegbrachten, wilde haar tas niet uit) maar daarna draaide ze bij. Ze accepteerde de andere katten en verzorgers.

Ik vind het lastig om te zeggen wat TTouch nou precies gedaan heeft, maar ik blijf het gewoon doen zodat het hopelijk langdurig doorwerkt. Stel ze moet opeens naar de dierenarts, dan is ze hopelijk wat rustiger. Voor mij is het duidelijkste ‘bewijs’ dat het werkt, hoe rustig ze na Ingrids komst was, hoe ontspannen en aanhankelijk ze daarna was, ook dat ze naar m’n vader toeging iets dat ze normaliter pas na een paar dagen doet.

Nogmaals superbedankt! Ik heb er veel vertrouwen in dat het Suma goed kan helpen dus ik ga het woord verspreiden!”

Ingrid Koning en Suma