Door de rustige en respectvolle TTouch benadering heeft Sky zijn rust gevonden.

“19 juni 2010 hebben wij ons hondje Sky uit het asiel De Kuipershoek mogen halen: een vondeling Shih Tzu en het was voor ons drieën liefde op het eerste gezicht! Nadeel was, dat ook de mensen van het asiel niets van zijn verleden wisten: hij maakte een vrolijke en vriendelijke indruk en kon goed mee in de auto.

Thuis was er al plek met een mandje, voerbakjes, speeltjes en twee volwassenen met een liefdevol hart. Na een aantal dagen en hetzelfde kwaliteitsvoer als in het asiel raakte Sky aan de diarree. Gedragsmatig bleef hij vrolijk en vriendelijk (ook naar mensen en andere dieren die ‘vreemd’ voor hem waren) maar we ontdekten, dat hij bang was om alleen te zijn en de trap niet op en af durfde.

Na een aantal dierenartsbezoeken, röntgenfoto’s en een scan bleek er lichamelijk geen oorzaak te vinden. We hebben veel uitgeprobeerd met speciaal voer, maar niets hielp. Ten einde raad heeft Alowie (mijn man) het ‘nazorgformulier’ van De Kuipershoek ingevuld. Het asiel heeft ons toen in contact gebracht met Ingrid en samen met Sky hebben we een aantal handelingen aangeleerd vanuit TTouch. Omdat ik nog een aantal dagen werkte, moest Alowie als man-thuis het geleerde in praktijk brengen: Sky vond het heerlijk en we raakten steeds meer vertrouwd met Sky en leerden zijn gedrag beter begrijpen!!

Langzamerhand hield ook de diarree op en drie maanden later (begin augustus 2010) mocht hij met ons een weekje op vakantie in het huis van vrienden. We denken nog steeds dat dit zoveel vertrouwen heeft gegeven, dat de beginperiode snel vergeten was!

Nu een jaar later:
Achteraf denken we dat deze eerste 3 maanden puur stress zijn geweest voor de hond. Dankzij de rustige en respectvolle benadering van de TTouchmethode heeft Sky blijkbaar zijn ‘rust gevonden’.

We hebben een prachthondje: stoer, vrolijk en we willen hem voor geen goud missen! Resultaat is wel (slimme Sky) dat hij bij ons op de slaapkamer slaapt in zijn eigen mandje, we hem dus dagelijks optillen om de trap op en af te gaan. Ook houten bruggetjes vind hij nog ‘eng’, maar we proberen zo op hem in te praten (spelen, lokken en verleiden…) dat hij zijn angst overwint!

Als we merken dat hij om welke reden ook bang of onrustig is, passen we de TTouch-methode toe en Alowie blijft de expert hierin!

Ingrid dank je wel en we hopen dat je nog veel mensen en dieren hiermee kunt helpen!”

Els ten Cate & Alowie Stijnenbosch en Sky