Puppy handboeken

In 2016 werd ik benaderd door Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl met de vraag of ik samen met diverse andere hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten wilde meewerken aan een serie boeken voor nieuwe puppy-eigenaren. Uiteraard heb ik dat met plezier gedaan. De titels van de boeken waaraan ik een bijdrage heb geleverd, zijn: Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek en Het Ultieme Puppy Bijten Afleren Handboek.

Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek

Een hond is een gezelschapsdier en vindt het ontzettend leuk om tijd samen met jou door te brengen. Wat soms echter wordt vergeten, is dat een puppy ook dient te leren om alleen te zijn. Want vroeg of laat moet je een keertje weg; boodschappen doen, uit eten, een avondje naar de film of gewoon even naar het toilet. Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek laat mensen zien hoe ze op een stapsgewijze manier een puppy alleen kunnen leren zijn.

 

Het Ultieme Puppy Bijten Afleren Handboek

Het doel van dit boek is om toekomstige en nieuwe puppy-eigenaren te helpen zich optimaal voor te bereiden, zodat ze precies weten wat ze kunnen verwachten. Veel nieuwe puppy-eigenaren vinden het namelijk ontzettend spannend (logisch ook!) en willen er zeker van zijn dat ze de juiste aanpak hanteren. Dit boek, zoals de naam al verklapt, focust zich enkel op bijtende puppy’s en wat men hieraan kan doen, zodat de pup minder of helemaal niet meer bijt. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat 78 pagina’s, waardoor het relatief snel te lezen is.

In eerste instantie waren de boeken enkel verkrijgbaar als digitaal boek (eBook), maar sinds juli 2018 zijn ze ook verkrijgbaar als fysiek exemplaar.

De boeken zijn verkrijgbaar op Puppygroep.nl en Bol.com.