Foto’s FreeWork workshop 21-10-2018

Foto’s FreeWork workshop

De twee Dog Detectives FreeWork workshops van gisteren waren een groot succes! Er was een ochtendgroep en een middaggroep. Bij beide workshops begonnen we met een kort theoriegedeelte om wat meer uitleg over het FreeWork te krijgen. Na de theorie waren één voor één de honden aan de beurt voor de praktijk. Nadat alle honden geweest waren weer een stukje theorie en daarna voor alle honden nog een rondje.

Er waren in totaal 10 honden (9 verschillende rassen) dus we konden goed oefenen met observeren. Kort haar, lang haar, krullen, geen staart, krulstaart, rechte staart, kleine hond, middelgroot, groot, introvert, extravert, onzeker, vol zelfvertrouwen, jong en oud. Een enorme diversiteit dus. Heel erg leerzaam voor alle aanwezigen.

Het was mooi om de veranderingen in houding, bewegingen, reacties en keuzes te zien tijdens en na het FreeWork. Honden die heel anders deden dan hun mensen verwacht hadden, honden die – soms met heel kleine veranderingen in het parcours – tijdens de tweede sessie kalmer waren, soepeler in hun lijf waren, meer focus hadden, meer zelfvertrouwen hadden, etc.

Kortom: twee heerlijke en vooral ook leerzame workshops. Dank je wel Shelley (All Individuals TTouch) en Ellen (Dierenbeleving – TTouch4All – Ellen Angelino) dat jullie naar Apeldoorn zijn gekomen. Fijn om weer met jullie samen te werken!

Heel veel dank aan onze grootste leermeesters: de aanwezige honden. Jullie hebben het fantastisch gedaan! En natuurlijk ook heel veel dank aan de aanwezige mensen ?. Leuk dat jullie erbij waren en dank voor de input die jullie geleverd hebben.