Cursus acupressuur icm TTouch

Nieuw in Apeldoorn

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) is een eeuwenoude Chinese medische traditie waarbij gezocht wordt naar de balans in het lichaam. Wanneer er sprake is van een ziekte is het lichaam, volgens de TCG, in disbalans. Met acupressuur activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam van je huisdier zodat het evenwicht kan worden hersteld.

In de TCG wordt er vanuit gegaan, dat in het lichaam energiebanen lopen. Deze energiebanen worden meridianen genoemd waar energie, Qi, doorheen stroomt. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Met acupressuur wordt er druk gezet op bepaalde acupunctuurpunten. Door deze stimulatie wordt de energie in de betreffende meridiaan aangezet om de balans in het dierenlichaam te herstellen.

Ook binnen de Tellington TTouch® Methode staat balans centraal. Fysieke, mentale en emotionele balans zijn van elkaar afhankelijk en beïnvloeden elkaar. Middels zachte aanrakingen, langzame leidoefeningen en het gebruik van hulpmiddelen zoals o.m. de lichaamsbandage worden lichaam en geest uitgenodigd spanning los te laten. Door een rustige en respectvolle benadering en rekening te houden met de feedback die een dier geeft, ontstaat een diepe vertrouwensband.

Cursus Acupressuur i.c.m. TTouch®

In deze cursus leer je wat de Traditionele Chinese Geneeswijze, waar acupressuur een onderdeel van is, inhoudt. Daarnaast leer je de filosofie van de TCG begrijpen en toepassen in een acupressuurbehandeling bij je hond of kat. TTouch® leert je met andere ogen naar een dier te kijken, de kleinste signalen op te merken, en biedt je een nieuwe, respectvolle manier om honden en katten te benaderen en hanteren waardoor het voor een dier makkelijker is om een acupressuurbehandeling te ondergaan.

De cursus omvat 4 theorielessen en 1 praktijkles

Inhoud cursusdagen

Dag 1
• TTouch®
• Observeren en lichaamstaal
• Benadering en omgang

Dag 2
• Yin & Yang
• Vijf-fasen model
• De interne organen (functies, disbalans)

Dag 3
• Meridiaanleer
• Verloop van de meridianen op de hond of ander huisdier
• De werking van de belangrijkste acupunctuurpunten

Dag 4
• Qi, Bloed en Vloeistoffen
• Acht principes
• Ziekteoorzaken

Dag 5 – praktijkles
• Verschillende, veelvoorkomende klachten bij honden en katten en hun behandeling
• De werking van speciale acupunctuurpunten

De lessen zijn om de 14 dagen.

Leslocatie:
GoedBeterBeest in Wenum-Wiesel

Docenten:
Hanneke Hoogenstrijd (voormalig docent acupunctuur bij Total Health Academy)
Ingrid Mus-Huijsman (Tellington TTouch® Practitioner P2 bij GoedBeterBeest)

Kosten:
volgt
Inclusief 21% BTW, koffie/thee, reader

Lesdagen en tijden:
volgt

Klik hier voor de meest actuele informatie over deze cursus.

Meer informatie of aanmelden via info@goedbeterbeest.nl