Foto’s workshop TTouch voor honden 21-05-2016

Zaterdag 21 mei was er weer een workshop TTouch voor honden. Dit keer in de nieuwe hal. Die mét ramen 🙂 Helaas bleek het licht voor fotografe Christa Balk nog altijd verre van optimaal te zijn. Desondanks is het haar toch weer gelukt om mooie foto’s te maken die een goede indruk geven van een zeer geslaagde workshop.

Wat een fijne groep weer, zo’n prettige sfeer. En we hebben mooie dingen gezien! Evi, die vaak en hard blaft bij onbekende situaties of als er veel prikkels zijn (in een groepje onbekende honden bij een workshop bijvoorbeeld – om maar eens een willekeurig voorbeeld te geven haha) kon tijdens het grondwerk, waarbij ze een halve lichaamsbandage om had, hartstikke goed met alle prikkels omgaan. Zelfs toen er ineens 2 onbekende mannen met dozen een aantal keer door het grondwerk parcours liepen, verblikte of verbloosde ze niet. Wauw! De mannen liepen overigens heel soepeltjes en gebalanceerd door het grondwerk 🙂

Ook Donna, Bustie en Sam hebben zich van hun beste kant laten zien. Samen met hun begeleidsters hebben ze veel nieuwe ervaringen opgedaan. Zowel de honden als de mensen hebben veel geleerd. Zo konden Bustie en Donna ervaren dat, wanneer aanraken met de hand moeilijk blijkt te zijn, je bijvoorbeeld een lekker zacht schapenvachtje kunt gebruiken waardoor het opeens wel heel lekker is om aangeraakt te worden. Ook bleek de ene TTouch (handpositie) te zorgen voor wat ongerustheid  terwijl de andere TTouch  juist zorgde voor ontspanning. Door goed naar de signalen van hun hond te kijken, konden de deelneemsters goed inspelen op wat de honden nodig hadden. Sam demonstreerde dat de bandage die zulke positieve effecten op Evi had, niet per definitie een goede keus blijkt te zijn. Bij Sam zorgde de bandage voor een verstoring van zijn evenwicht, waardoor hij juist meer moeite had om te lopen. Dus we hebben de bandage bij hem snel weer afgedaan. Van de TTouches kon hij wel heerlijk genieten.

Lieve dames, honden en Christa, dank jullie wel voor het mogelijk maken van weer een heerlijke TTouch dag!

fotografie: Focus on Horse – Christa Balk