Foto’s workshop Hersenwerk voor honden 12-03-2016

Alweer feest

Zaterdag 12 maart 2016 was het alweer feest bij GoedBeterBeest: Jelien Lammers (teamlid van Hersenwerk voor Honden) was naar Wenum-Wiesel gekomen om een workshop Hersenwerk voor honden te geven. En wat was het een leuke middag!

Alle deelnemers hadden een eigen rustige plek en de puzzels rouleerden, zodat iedereen de kans kreeg om met de verschillende puzzels aan de slag te gaan. Omdat we een jarige in ons midden hadden, was er behalve taart zelfs een heuse ‘verjaardagspuzzel’! Uiteraard mochten de honden van de niet-jarige baasjes deze verjaardagspuzzel ook doen 😉De honden ontdekten stap voor stap hoe leuk het is om samen met je baas te puzzelen. Het was heel bijzonder om te zien dat de ene puzzel door de ene hond heel erg gewaardeerd wordt terwijl dezelfde puzzel volgens een andere hond helemaal niet zo leuk is. Ook puzzels die enigszins op elkaar lijken vielen niet per definitie allebei in de smaak bij dezelfde hond.

leerzaam

Niet alleen voor de deelnemers was het een leerzame workshop, maar ook voor de toeschouwers. Het is zo mooi om te zien hoe de honden ieder op hun eigen manier puzzelen en ieder op hun eigen manier laten weten dat een puzzel te moeilijk of te makkelijk is of dat ze even pauze nodig hebben om alle indrukken te verwerken. De concentratie, het plezier en de samenwerking tussen baas en hond waren een feestje om naar te kijken.

Jelien dank je wel voor je komst en de leerzame en gezellige middag! En Christa (Focus on Horse) weer heel veel dank voor de enorm leuke foto’s!