Terug naar school

Afgelopen maandag ging ik even terug naar de kleuterschool. Ik was door juf Ellen van Daltonschool De Vliegenier in Apeldoorn uitgenodigd om aan basisgroep 1 het één en ander te vertellen over honden. De kleuters hadden het thema “hondjes” zelf uitgekozen om de komende 3 weken mee aan de slag te gaan. Van tevoren had ik een lijst gekregen met vragen die de kleuters voor me hadden. Vragen als “Hoe scherp zijn hondentanden en waarom zijn ze zo scherp?”, “Lust een hond groente?”, “Hoe maak je een hondenhok?” (deze vraag heb ik stiekem overgeslagen 😉 ) en “Hoe ga je een hond uitlaten?”. Behalve deze onderwerpen, hebben we ook besproken en geoefend wat je het beste kunt doen als je een hond wilt aaien.

Natuurlijk was mijn eigen brave pluchen viervoeter meegekomen naar de klas. Maar dat was niet alles. De vader van één van de kinderen had Fritsje meegenomen! En Fritsje deed het fantastisch, hij vond het heel gezellig bij alle kinderen. Omdat de kinderen goed hadden opgelet wisten ze precies hoe ze met Fritsje om moesten gaan waardoor hij zich heel erg op zijn gemak voelde in een voor hem onbekende omgeving. Bovendien mocht hij in de klas op zoek gaan naar door de kleuters verstopte koekjes.

Dank je wel juf Ellen en kleuters voor de uitnodiging. Ik vond het hartstikke leuk bij jullie! En dank je wel Fritsje dat je zo’n geweldige assistent was 🙂