Herken jij fysiek ongemak bij je huisdier?

Mijn Britse TTouch collega en gedragsdeskundige Sarah Fisher heeft een lijst opgesteld met 30 tekenen die erop kunnen wijzen dat je dier lichamelijke spanning, stijfheid of ander fysiek ongemak ervaart. Met haar toestemming heb ik de lijst in het Nederlands vertaald.

Herken je zelf een aantal van de signalen die in deze lijst genoemd worden? Dan is het zeker aan te raden om met je huisdier naar de dierenarts te gaan voor een grondige check-up. Naast de eventuele benodigde zorg van de dierenarts, zijn de technieken van de Tellington TTouch methode uitermate geschikt om lichamelijke spanning en ongemakken bij je dier te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Lees hieronder de Nederlandse vertaling van het artikel van Sarah Fisher.
En klik hier om lid te worden van de openbare Facebook groep “Tellington TTouch Training Club” waar onder “bestanden” de originele Engelse tekst met de titel “Signs that your dog may have tension or discomfort in the body.pdf” te vinden is.

Dertig tekenen dat uw hond mogelijk fysieke ondersteuning nodig heeft (Sarah Fisher)